تحلیل نقش الگوی کارآفرینی بر انتخاب استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال در کسب‌وکارهای نوپا - فایضی سینا; کریمی محمد تقی (آموزش، تربیت و توسعه پایدار)
هدف این پژوهش، شناسایی و تبیین نقش الگوی کارآفرینی در فرآیند انتخاب و اجرای استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال در استارتاپ‌ها است. پژوهش حاضر از نوع کیفی و با رویکرد اکتشافی انجام شد. جامعه آماری شامل کارآفرینان، مدیران بازاریابی دیجیتال و بنیان‌گذاران استارتاپ‌های فعال در شهر تهران بود. نمونه‌گیری به روش هدفمند انجام شد و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. در مجموع ۱۹ مصاحبه نیمه‌ساختاریافته با مشارکت‌کنندگان انجام و داده‌ها به‌صورت واژه‌به‌واژه پیاده‌سازی شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار NVivo نسخه ۱۴ و بر اساس مراحل شش‌گانه تحلیل مضمون براون و کلارک انجام گرفت. برای اطمینان از اعتبار داده‌ها از بازبینی مشارکت‌کنندگان و بررسی هم‌زمان توسط دو پژوهشگر استفاده شد. نتایج تحلیل مضمون نشان داد که چهار مضمون اصلی شامل (۱) ویژگی‌های کارآفرینانه در تصمیم‌گیری بازاریابی دیجیتال، (۲) عوامل مؤثر بر انتخاب استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال، (۳) نقش فناوری و داده در تدوین استراتژی‌های دیجیتال، و (۴) پیامدهای به‌کارگیری الگوی کارآفرینی در بازاریابی دیجیتال استخراج شدند. یافته‌ها حاکی از آن است که خلاقیت، ریسک‌پذیری، یادگیری مستمر و تحلیل داده‌محور، مؤلفه‌های کلیدی تصمیم‌گیری در بازاریابی دیجیتال هستند. همچنین، به‌کارگیری الگوی کارآفرینی موجب ارتقاء مزیت رقابتی، بهبود تعامل با مشتری و افزایش پایداری سازمانی شد. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که ترکیب ویژگی‌های کارآفرینانه با داده‌محوری و فناوری دیجیتال، موجب شکل‌گیری استراتژی‌های بازاریابی مؤثرتر در استارتاپ‌ها می‌شود. این رویکرد نه‌تنها به نوآوری مستمر و رشد پایدار کمک می‌کند، بلکه توان سازگاری و تصمیم‌گیری چابک در محیط‌های پویا را تقویت می‌نماید.