واکاوی شیوههای دستیابی به اهداف فرهنگی در ورزش از دیدگاه نخبگان ورزشی: یک نمونه پژوهش کیفی - نیلی احمدآبادی, زهرا; قدیمی, بهرام; شجاعی, معصومه (آموزش، تربیت و توسعه پایدار)
هدف از پژوهش حاضر، واکاوی شیوههای دستیابی به اهداف فرهنگی در ورزش از دیدگاه نخبگان ورزشی بود. به لحاظ روش شناسی این پژوهش از نوع کیفی و روش آن تحلیل مضمون تعمقی (کلارک و براون، 2021) بود. در پژوهش حاضر محیط پژوهش کلیه نخبگان ورزشی بود. شرکت کنندگان شامل دوازده نفر از آنان بود که به شکل هدفمند انتخاب شدند. انتخاب نخبگان تا اشباع داده‌ها ادامه یافت که پس از 8 نفر به وقوع پیوست با این حال انتخاب شرکت کنندگان  تا 12 نفر ادامه یافت. در این پژوهش در بخش کیفی برای استخراج مولفههای شیوههای دستیابی به اهداف فرهنگی در ورزش از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. به منظور تحلیل داده‌ها و با توجه به اینکه محققین درصدد یافتن سازه‌های زیربنایی دستیابی به شیوههای ارتقای فرهنگی در ورزش بودند، از روش پژوهش تحلیل مضمون به روش شش مرحله ای براوون و کلارک (2006) استفاده شد. نتایج نشان داد دیدگاه نخبگان در خصوص فرهنگ در ورزش از سه مقوله برخوردار است: 1) چیستی فرهنگ در میادین ورزشی با کدهای سازماندهندهی توجه به اخلاقیات و ارزش‌های اخلاقی؛ 2) چگونگی دستیابی به اهداف فرهنگی با کدهای سازمان دهندهی مشخص بودن ارزش‌ها، مشخص سازی اهداف با توجه به ارزش‌ها،  کنش‌های منطبق با اهداف و ارزش‌ها و 3) موانع دستیابی به اهداف با کدهای سازمان دهندهی موانع سیستمی، موانع فردی و موانع اجتماعی. با توجه به این نتایج میتوان گفت: ارتقای فرهنگی در ورزش، نیاز به درک چیستی و اهمیت فرهنگ در ورزش توسط ورزشکاران و فراهم سازی بافت عوامل موثر بر بهبینه سازی تحقق اهداف فرهنگی در محیط ورزشی و مدیریت موانع تحقق اهداف فرهنگی دارد.