طراحی مدل یکپارچه دیمتل فازی برای ارتقاء ظرفیت اجرای خط‌مشی‌های رونق تولید پایدار در بخش کشاورزی (مطالعه موردی: استان سیستان و بلوچستان) - سعیدیان, رضا; ضیاء الدینی, محمد; حسینی پور, سیدمحمدرضا (آموزش، تربیت و توسعه پایدار)
پژوهش حاضر به بررسی ظرفیت اجرایی خط‌مشی‌های رونق تولید پایدار در بخش کشاورزی استان سیستان و بلوچستان پرداخته است. اهمیت این موضوع از آنجا ناشی می‌شود که کشاورزی به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد استان، نیازمند سیاست‌های مؤثر برای دستیابی به توسعه پایدار است.هدف اصلی این تحقیق، شناسایی و اولویت‌بندی مؤلفه‌های تأثیرگذار بر ظرفیت اجرایی خط‌مشی‌های رونق تولید پایدار در بخش کشاورزی استان سیستان و بلوچستان با استفاده از مدل دیمتل فازی است. این پژوهش از روش تحقیق ترکیبی استفاده کرده است که شامل مطالعات میدانی و تحلیل کمی است. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌های ساختاریافته و مصاحبه با کارشناسان و متخصصان کشاورزی استان بهره‌گیری شده است. سپس داده‌ها با استفاده از مدل دیمتل فازی تحلیل گردید. نتایج این تحقیق نشان داد مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر ظرفیت اجرایی خط‌مشی‌ها در استان شامل زیرساخت‌های کشاورزی، سیاست‌های حمایتی دولت، آموزش و مهارت‌های کشاورزان، و دسترسی به منابع مالی هستند. مدل دیمتل فازی نیز اولویت‌بندی این عوامل را مشخص نمود و نشان داد که حمایت دولت و زیرساخت‌های مناسب بیشترین تأثیر را بر موفقیت اجرای این خط‌مشی‌ها دارند. این پژوهش به این نتیجه رسید که تقویت ظرفیت‌های اجرایی در استان نیازمند توجه ویژه به زیرساخت‌های کشاورزی و سیاست‌های حمایتی دولت است. همچنین، ارتقاء آموزش و مهارت‌های کشاورزان و بهبود دسترسی به منابع مالی می‌تواند در تحقق اهداف خط‌مشی رونق تولید پایدار نقش مؤثری ایفا کند.